• مازندران، بابل، جاده گنج افروز، بابلکنار ناحیه صنعتی درونکلا شرقی
  • info@kkzm.ir
  • 01132535101

آفات پسته

آفات پسته

پسیل پسته

عامل آفت­زدگی

یکی از آفت­های رایج در باغات پسته،آفت پسیل پسته می­باشد، و سابقه ای طولانی دارد به طوری که از گذشته های بسیار دور نیز چنین آفتی درختان پسته را تهدید می­کرده است. این آفت تقریبا سه دوره زندگی دارد ابتدا تخم است سپس پوره یا نوزاد و در نهایت به یک حشره کامل تبدیل می شود. خسارت مربوط به مرحله پورگي آفت مي­باشد. پوره­های این آفت با مکیدن شیره گیاهی موجب ضعف عمومی درخت و کاهش کمی و کیفی محصول می­شوند. همچنين عسلك روي برگ­ها سبب جذب گرد و خاك شده، باعث اختلال در فتوسنتز و ساير اعمال حياتي درخت می­شود.

کیمیا کاران زرین مامطیر

علائم آفت پسیل پسته

پوره­های جوان پسیل معمولی بلافاصله پس از تخم خرطوم خود را در نسوج برگ فرو می­کنند و شروع به تغذیه از شیره گیاهی می­نمایند این عمل باعث ضعف گیاه می­شود. اگر برگ­های مورد تغذیه جوان و تراکم پوره­ها زیاد باشد در لبه برگ­ها مختصر پیچیدگی به وجود می­آید ولی در صورت کامل بودن برگ­ها در شکل ظاهری آن­ها هیچ تغییری صورت نمی­گیرد. تغذیه پوره­ها باعث پوکی, نیم­مغزی و دهان بسته­شدن پسته­ها و همچنین ریزش جوانه­ها و برگ­ها شده, خسارت کمی و کیفی محصول را سبب می­شوند. علاوه بر آن تولید عسلک فراوان می­کنند که در مجاورت هوا سریعا خشک, و به صورت دانه­های گرد و سفیدرنگ (مانند شکر) در می­آید. که خود موجب اختلال در فیزیولوژی گیاه و سوختگی برگ­ها می­شوند.

با توجه به تراکم جمعیت آفت, رقم پسته و زمان حمله آفت علاوه بر کاهش کمی و کیفی محصول همان سال باعث ریزش جوانه­ها و برگ­های درخت می­شود که این عمل تا 3 سال بعد نیز میزان محصول را تحت تاثیر قرار می دهد.

راه­های پیشگیری و کنترل آفت پسیل پسته

استفاده از نژادهای مقاوم

کنترل بیولوژیکی با استفاده از دشمنان طبیعی همچون کفشدوزک­ها, سوسک­ها, زنبورها و ….

استفاده از کارت­های زرد که روی آن­ها چسب مخصوص تله که بدون بو و رنگ است کشیده می­شود.

استفاده از شخم زمستانه

کودهی مناسب باعث تقویت درخت شده و خسارت کمتری متوجه درخت می­شود

آبیاری مناسب (پسیل پسته حشره­ای خشکی دوست بوده و خسارت آن در باغ­های کم­آب بیشتر است)

کنترل شیمیایی با استفاده از حشره­کش هایی مانند کنسالت, دارتون, میتاک, موسپیلان و…..

آفت پروانه چوبخوار پسته

عامل آفت

آفت پروانه چوب‌خوار پسته با نام علمی Kermania Pistaciella یکی از مهم‌ترین آفات درختان پسته است که سالانه خسارت جدی به باغ‌های پسته وارد می‌کند. آفت پروانه چوب خوار پسته زمستان را به صورت لاروی کامل در داخل شاخه­های پسته به سر می‌برد. لاروها در اواخر بهمن و اوایل اسفند به محض افزایش دمای محیط (10 درجه سانتی گراد) و شرایط آب و هوایی خوب با ایجاد حفره روی سرشاخه‌ها از آن خارج می­شوند وبه شفیره و در نهایت به پروانه تبدیل می­شوند.

کیمیا کاران زرین مامطیر

علائم آفت پروانه چوبخوار پسته

این آفت به درختان پسته حمله کرده و طرز خسارت آن به دو طریق است

الف: بعضی از لاروهای پروانه از مغز محور خوشه تغذیه نموده و باعث مرگ حدود 5 تا 8 درصد میوه­های خشکیده می­گردند, گاهی نیز تمام خوشه خشکیده و باعث ریزش دانه­ها می­گردد.

ب: عده­ای دیگر از لاروها وارد شاخه شده و از مغز چوب تغذیه می­نمایند و بدین­وسیله دالان­هایی را در داخل چوب به­وجود می­آورند, شاخه­های مورد حمله رشدشان کم و در نتیجه از مقدار کل محصول سال بعد کاسته می­شود

راه­های پیشگیری و کنترل آفت پروانه چوبخوار پسته

طبیعی و بیولوژیکی: مهمتریــن دشمن طبیعی آفت پروانه چوبخوار پسته زنبــور پارازیتوییــد Chelonus kermakiae  می باشــد کــه 50 درصــد آفــت را پارازیتــه می­کنــد

مبارزه زراعی:هرس شاخه­های آلوده و جمع­آوری و انهدام آنها در کنترل آفت اهمیت زیادی دارد

مبارزه شیمیایی: بهتریــن ســم کنســالت (هگزافلومــورون) یــک در هــزار بـوده کـه بـر روی پسـیل هـم تأثیـر دارد. کنسـالت خاصیـت لاروکشـی دارد.

آفت زنجره پسته

عامل آفت

زنجره پسته آفتی تک نسل بوده و حشرات بالغ از اواسط اسفند روی درختان پسته پدیدار می‌شوندکه به شیره‌تر نیز معروف است یکی از آفات مهم و بسیار قدیمی پسته در اغلب مناطق ایران می‌باشد. حشره کامل زنجره کوچکی است که زمستان را به صورت جانوران کامل زیر پوستک ها و در شکاف تنه درختان مختلف و حتی در شکاف تیرهای چوبی و نظیر آنها بسر می­برد. حشرات از اواخر زمستان بمحض گرم شدن هوا شروع به فعالیت می­ کنند و در روی جوانه­ها که تازه متورم شده اند و یا در حال باز شدن هستند شروع به تغذیه می­کنند. آثار تغذیه این حشرات روی جوانه­ها بصورت قطرات کوچک شیره نباتی که از محل فرو کردن خرطوم آنها بیرون می­زند مشخص می­شود.

کیمیا کاران زرین مامطیر

علائم آفت زنجره پسته

این حشره به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم به درختان پسته خسارت می‌زند.

خسارت مستقیم توسط پوره‌ها و بدین صورت انجام می‌شود که آفت خرطوم خود را داخل میوه تازه فرو کرده، بافت اطراف محل نیش حالت له شدگی به خود گرفته و باعث مرگ آن می‌شود.

خسارت غیر مستقیم توسط حشرات کامل زمستان گذاران با ایجاد شکاف در محور خوشه‌ها و تخم‌گذاری در این شکاف‌ها انجام می‌شود. ایجاد این زخم‌ها و شکاف‌ها باعث ریزش دانه‌های تازه تشکیل شده می‌شود.

راه­های پیشگیری و کنترل آفت زنجره پسته

تقویت درختان با کوددهی به موقع

آبیاری منظم و هرس مناسب

رعایت فواصل کاشت درختان

یخ آب زمستانه

تله های چسبناک زرد رنگ در اوایل فروردین

سمپاشی با سموم دارتون، زولون و اندوسولفان با غلظت۲ در۱۰۰۰

پروانه پوستخوار میوه یا کراش

عامل بیماری

 پروانه پوستخوار میوه پسته یا کراش با نام علمی Arimania komaroffi در سالیان قبل آفتی خسارتزای و مهم به شمار نمی­رفت اما به مرور زمان با از بین رفتن دشمنان طبیعى آفت در اثر سم پاشى هاى بى رویه، در سالیان اخیر به آفتى نسبتا مهم بخصوص در درختان رقم اکبرى و احمدآقایى تبدیل شده است. این آفت در زمستان به صورت شفیره در زیر برگهای مانده در باغ پسته یا پوسته­های درختان زندگی می­کند و زنده می­ماند.

کیمیا کاران زرین مامطیر

علائم آفت پروانه پوست­خوار

خسارت این آفت توسط لاروها صورت می­گیرد و علائم سنین لاروی مختلف یا یکدیگر متفاوتند. لاروهای سنین اولیه آن از حوالی نیمه دوم فصل بهار به میوه و دانه های ریز و تازه تشکیل شده پسته حمله نموده و آسیب هایی را به آن وارد میکند. لاروهای سنین بعدی آن از پوست سبز رویی و میانی میوه تغذیه میکند و رشد مغز در میوه­های مورد تغذیه متوقف شده و میوه ها پوک، نیم مغز و دهن بست می­گردند. لاروها همچنین برای ایجاد شرایط مناسب برای تغذیه با تنیدن مقدار زیادی تار، میوه­ها را بهم می­چسبانند. خروج شیره گیاهی در اثر تغذیه لاروها، بهم چسباندن میوه­ها با مقدار زیادی تار و فضولات لاروی باعث بالا رفتن رطوبت در داخل خوشه­ها شده و سبب رشد قارچ­هایی نظیر مولد سیاهک و غیره می­گردد. همچنین گاهی اوقات با برجای گذاشتن لکه­های تیره بر روی پوست از کیفیت و بازارپسندی آن می­کاهند.

کیمیا کاران زرین مامطیر

راه­های پیشگیری و کنترل آفت پروانه پوست­خوار میوه یا کراش

شخم عمیق به منظور شفیره­های موجود در خاک و یخ آب زمستانه

هرس سرشاخه­های زمستانه و سوزاندن و معدوم کردن آنها

حمایت از دشمنان طبیعی آفات با عدم استفاده بی­رویه از سموم با طیف وسیع حشره­کشی و خطرناک

استفاده از سموم فسفره مانند دیازینون, زولون و دارتون

ارتباط با ما:

درس دفتر مرکزی :

تهران خیابان شهید بهشتی- خیابان قائم مقام فراهانی،کوچه ششم، پلاک 6-طبقه 3

تلفن تماس :

021-8795

فکس :

021-88715459

آدرس کارخانه :

مازندران بابل جاده گنج افروز بابلکنار ناحیه صنعتی درونکلا شرقی

تلفن تماس :

011-32535101-3

فکس :

011-32535104

ایمیل :

Info@kkzm.ir

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات


آفات برنج

آفات برنج

آفات پسته

آفات پسته

بیماری مرکبات

بیماری مرکبات

بیماری ­های خیار

بیماری ­های خیار

قارچ کش

قارچ کش

کنه کش

کنه کش

دسته بندی


    پروژه ها


    اطلاعات تماس


    ساعات کاری


    شنبه
    8:00 تا 16:00
    یک شنبه
    8:00 تا 16:00
    دو شنبه
    8:00 تا 16:00
    سه شنبه
    8:00 تا 16:00
    چهار شنبه
    8:00 تا 16:00
    پنج شنبه
    8:00 تا 14:00
    جمعه
    تعطیل